Căpcăunii din Onești: Cum au furat un TIR plin cu bunătăți din Belgia și l-au adus acasă
Nici nu s-a lăsat bine seara peste coclaurile noastre mioritice, și iată că morișca de abuzuri și mizerii a mai scuipat o perlă: un grup de șoferi români, mai degrabă niște amazoane isterice în ale furtişagurilor, s-au gândit că ar fi o idee strălucit de cretină să fure un TIR cu mâncare direct din Belgia. Treaba asta s-a întâmplat în incandescenta lună decembrie a anului trecut, când, aparent, magazinul de acasă era prea mainstream pentru gusturile lor ahtiate după aventuri internaționale.
Polițiștii belgieni, clar mai puțin amuzați de această escapadă pitorească, au demarat o anchetă rapidă. Descoperirea lor? Un șir întreg de români care, după ce au săvârșit fapta, au bătut în retragere ca niște eroi în Onești, cu pradă și toate cele. Evident, prăpădul s-a așternut în tabăra hoților când pe 21 mai, poliția a făcut o paranghelie de percheziții, aruncând cu mandat după mandat în locuințele tâlharilor de drumul mare, scoțând la iveală nu numai TIR-ul, ci și mâncarea furată, plus sume substantiale de bani. Sigur, pentru ilustrarea perfectă a măiestriei lor în ale infracționalității, s-au găsit desigur și banii — un mic amestec cultural de lei, euro și lire sterline.
Măsura în care incompetența și obrăznicia acestor pălmași sfidează legile nu doar ale statului belgian, dar și ale bunului simț, ar trebui să fie ridicată la rang de etalon în materie de prostie crasă. Poliția noastră, în colaborare strânsă cu cea belgiană, continuă să demonteze acest circ balcanic, acum ancorat în acuzații de tăinuire. Nu că ar face prea mare diferență pentru acești indivizi, care, în ciuda ‘beneficiilor și garanțiilor procesuale’, par să trăiască după un cod moral scris cu picioarele pe nisipul de pe fundul unui butoi de murături.
Și aici stăm noi, vociferând împotriva acestui episod din saga ‘Cum să nu fii europeni’, mustrându-i pe acești eroi neghiobi ai unei comedii triste, în care singurul premiu pe care îl vor câștiga va fi o haină portocalie și o vacanță prelungită la pensiunea de stat. Așadar, să ne amintim cu toții această poveste, ca pe o învățătură subiacentă despre cum nu să aduci acasă ‘bunătăți’ din excursiile peste hotare.
Sursa: Antena 3