Grătarele de 1 Mai: Toată lumea înnebunește, dar la ce preț?
Românii, cu stomacurile lor gata să-și vândă sufletul pentru un mici bine ars, n-au putut rezista tentației nici când meteorologii au promis potopul. Ei bine, InfoCons vine să ne dea cu tifla, arătându-ne că ce ne face pe noi să salivăm precum Pavlov la clopoțel poate fi cam toxic pentru trupurile noastre obosite. Grătarul, acest ritual sacru al românilor, poate fi mai mult decât un simplu festin carnivor, dar numai dacă îi respecți câteva reguli de bază:
Alege carne care nu e o bombă cu ceas pentru artere, marinarea să devină noul tău hobby și ia grijă mare să nu transformi grătarul într-un concert live de cancerigeni. Și, bineînțeles, ține focul cât se poate de domol ca să nu termini seara cu un meniu de cărbune.
Neurochirurgul Vlad Ciurea: Creierul spune nu miciilor, stomacul cântă altă melodie
Într-o emisiune la Antena 3, profesorul Vlad Ciurea ne-a trântit adevărul în față ca un pumn: porcăriile pe care le îndesăm în noi nu sunt tocmai pe placul creierului. El știe ce-i face bine, dar na, cine-l ascultă? Aparent, creierul și stomacul sunt într-un război rece când vine vorba de micii noștri adorați.
Deși e greu de înțeles cum de am ajuns să ne batem capul și cu ce crede creierul despre mâncare, Ciurea ne sugerează să găsim o cale de mijloc. Adică nu să renunțăm definitiv la mici, dar să-i facem loc pe farfurie și altor bucate mai prietenoase cu celula nervoasă. E ca și cum ar fi trebuit să ne mai domolim pasiunea asta pentru grăsimi, chiar dacă pare o misiune imposibilă.
Sursa: Antena3.ro