Ca de 1 Mai să nu te transformi într-o ghena judiciară a indigestiei: Sfaturi la cald de la nutriționiști
Chiar și dacă tradiția, ceva mai toxică decât fumul de grătar, ne îndeamnă să ne înecăm amarul în mici și bere, astrele nutriției ne arată cu degetul, vociferând spre bolile de stomac. Simona Carniciu, amazoana isterică a nutriționiștilor, ne spune să ne ținem cabalinele în frâu când vine vorba de excesele alimentare – mai ales în preajma sărbătorilor pascale, unde, surpriză, stomacul nostru nu se transformă miraculos pentru a face față mizeriilor pe care vrem să le înfulecăm.
Carniciu, în toată vehemența ei din lume, ne aruncă o salvă de învățături subiacente: „Oameni buni, chiar și lângă o porție de mici, lumea modernă a inventat salata. Să știi că muștarul și pâinea nu sunt grupa sângelui tău”. Și continuă într-un ton ce a dezirat să fie pedagogic, dar care trece mai degrabă drept un profilaxie preventivă pentru abuzurile culinare „Miraculos, dacă ai cumpătatul să nu-ți îndesi în gât mai multă pâine decât ai sprijin moral, vei evita să-ți complici digestia ca într-un circ balcanic”.
În final, Carniciu ne lasă cu un sfat afectuos și prietenesc: „Înainte de a sări ca sălbaticii pe mici, dați-i bice unei salate. Ajută la digestie, nu scoate pancreasul la înaintare și până și diabeticii pot fi mai puțin morocănoși post-masa”. Totul, îndulcit cu un ton de „știam eu mai bine”, în vreme ce alimentele greu digerabile sunt plasate în categoria „nu le combinăm corect dacă suntem la un pas de a fi izgoniți din rândul celor cu stomacuri de fier”.
Sursa: Antena 3 CNN