Tăierile Magice ale Guvernului: Cum să Dai cu Toporul în Propriul Ogor al Dezvoltării!
Se pare că Guvernul a decis să facă praf speranțele oricărei eficiențe în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, printr-o așa-zisă „reorganizare” care mai degrabă sună a decimare. Cu un pas greşit gândit fie din ignoranţă, fie dintr-o tentativă sinistră de a reduce totul la tăcere, se anunţă bucuria eliminării funcţiilor și posturilor ca o măsură măreaţă. Domnule ministru Adrian Veştea, revoluția ta administrativă nu este altceva decât o iluzie amară ce lasă gustul scârbei în gurile celor care sperau la progres.
Imaginează-ți un minister care gestionează proiecte de miliarde, la propriu, cu miza dezvoltării comunităţilor locale. Acum imaginează-ți același minister cu un sfert din demnitățile publice puse pe butuci, cu posturi vacante transformate în amintiri și cu şefii de birouri aruncaţi la coș ca nişte hârtii învechite. „Eficientizare și optimizare”, le spune domnul Veştea. Eu îi spun decimat. De parcă rodul gândirii în minister ar fi fost până acum pur și simplu un exces de zel și nu necesitatea cruntă de a menține un sistem cel puţin operațional.
Să nu uităm să numărăm, dragii mei, pentru că după marea metamorfoză, ministerul va funcționa cu 701 funcţionari publici – o cifră care, în loc să inspire încredere, ridică serioase semne de întrebare despre cum va fi posibil să se ducă la bun sfârșit orice proiect ambițios. E vorba de acel tip de optimism toxic, unde te aștepți să faci mai mult cu mai puțin, ignorând impasul logic al ecuației. Domnule ministru, să nu confundăm flexibilitatea cu înfometarea, nici eficiența cu evaporarea resurselor esențiale.
Această granită între un guvern care îşi propune să eficientizeze și unul care pur și simplu se dedă la masacre administrative e subțire, dar semnificativă. Într-o lume unde rapacitatea și imprudența se îmbracă adesea în hainele progresului, rămâne de văzut dacă această mișcare a Guvernului va aduce cu adevărat evoluția promisă, sau va fi doar un alt capitol în interminabila poveste a incompetenței glorificate.
În încheiere, să ne amintim că, deși cuvintele pot fi împachetate frumos sub pretextul optimizării, realitatea rezultatelor va rămâne testul suprem al veridicității lor. Și, domnule Veştea, adevărul acesta nu poate fi reorganizat.
Sursa: Antena3.ro