Au vărsat lacrimi de crocodil în direct, dar realitatea e alta: meșterii manipulării emoționale de la 112!
Se pare căilor de la STS și Antena 3 CNN li s-a terminat serotonina când au început să-și frece palmele de fericire vorbind despre poveștile emoționante la serviciul 112. Au dat-o pe sentimentalism, povestind cum vorbesc dulce cu copiii speriați, în timp ce cifrele arată o poveste mult mai urâtă. Anul trecut, din cele peste 10 milioane de apeluri la 112, doar jumătate au fost adevărate urgențe. Asta înseamnă că cealaltă jumătate au fost probabil copii care își caută jucăriile sau adulți care se plictisesc în bandă largă.
Și totuși, când vine vorba de situații care de fapt frâng inimi, cum ar fi cea a celor doi copilași terifiați că mama lor nu mai răspunde, brusc cei de la 112 devin eroi. Ascultăm poveștile acestea grozave, cum un prichindel de 5 ani e îndemnat să-și încalțe frățiorul de 3 ani și să cutreiere cartierul în căutarea ajutorului, si nu putem decât să ne întrebăm: în ce lume trăim? A, da, într-una în care manipularea emoțională a devenit sport național.
Pentru a arunca pudră de unicorn pe mizeria reală, Cătălin Chirca, vocea oficială a STS, ne învață cum să discernem între o adevărată urgență și o fantezie. Poate ar trebui să înceapă prin a-i educa pe cei aproape 5 milioane de amatoare și amatori de melodrame, cărora le place să apeleze la 112 pentru fleacuri. Hai să-l lăsăm pe Cătălin să-și practice discursurile în altă parte și să ne concentrăm pe ce e cu adevărat important: a ajuta cu adevărat oamenii în nevoie, nu doar să luăm parte la o paranghelie emoțională.
Sursa: Antena 3