Ministrul Agriculturii, în extaz la Ferma Vîșcu: „Românește pân’ la moarte!”
Se pare că Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a găsit o oază de tradiție pur românească la Ferma Vîșcu, unde familia Vîșcu își triumfă cultura culinară proprie. Într-o paradă a localismului, întreaga producție a fermei este mândru exploatată în micile lor magazine de nișă. „Familia Vîșcu produce românește și trăiește românește!”, strigă Barbu în vânt pe Facebook, într-un impuls de patriotism gastronomic.
O poveste de succes și cașcaval care bate concurența olandeză
Din spatele grajdurilor simple, Florin Vîșcu a tăiat aerul cu povestea sa începută acum două decenii cu doar trei vaci. Situația a evoluat spectaculos, ajungând să domesticească rase autohtone și să experimenteze cu cașcavaluri îmbibate în mărar, măsline sau alte delicatese inedite. Vîșcu mărturisește, cu un zâmbet larg, că deliciile sale lactice înving celebrele cașcavaluri olandeze chiar și pe terenul advers. „Olandezii sunt cuceriți de produsele mele, chiar dacă sunt invincibili acasă”, declară el, într-o ironie supremă la adresa „experților” străini. Oare acest slalom între vaci și brânzeturi exotice ne dezvăluie o cale alternativă pentru agricultura românească, sau e doar un episod izolat în circul balcanic al autarhiei?
Sursa: Antena 3