Hoții digitali, deghizați în salvatorii DNSC, te păcălesc să le servești aurul pe tavă!
Într-o lume în care tehnologia ne bombardează din toate direcțiile, se pare că nici măcar așa-zisele autorități de securitate cibernetică nu sunt imune la parangheliile digitale organizate de niște loaze penale. Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a aruncat bomba despre o campanie de fraudă care te-ar face să-ți dorești că ai rămas în epoca de piatră. Vorbind de atacuri realizate prin tehnici de spoofing, acești ghiduși își asumă identitatea DNSC pentru a-ți extrage datele ca pe niște mormane de aur.
Fraierii cinstiți sunt înșelați printr-un apel telefonic ce pare să vină direct de la sediul DNSC, în timp ce în realitate, numărul care îți apare pe telefon este că bătaie de joc. Ah, și credeai că poți scăpa? Gloanțele acestei fraude nu te ratează, pentru că, grație minunăției tehnologice VoiceIP, nici măcar furnizorii de servicii telecom nu pot pune frână acestei nebunii.
Și nu crede că acești arendași digitali își cheltuie banii în site-uri de spoofing ca să te roagă frumos de CNP-ul tău. Nu, acești genii ale răului și-au făcut temele și cu resurse minimale, îți răstoarnă lumea cu susul în jos ca să te spele pe creier în propria ta casă.
Actul final al acestei farse peshte este un apel de la un tip, care pretinde că-i angajatul DNSC, un anumit IONESCU Alexandru, care visează să te ajute să-ți recuperezi averea pierdută. Vicleanul îți cere date mai personale decât profilul tău de Facebook, doar-doar te prinde în capcana lui mizerabilă.
Dar salvatorii veritabili de la DNSC trag un semnal de alarmă, avertizându-te să nu cazi pradă acestor sirene care îți cântă pe voci de IP. Lasă visul american al recuperării de sume pierdute pentru filmele cu happy-end. DNSC nu te va suna niciodată să-ți vândă fum. Ei țin să-ți amintească să ții ochii bine deschiși, să raportezi orice tentativă de fraudă și să nu le faci ziua mai ușoară acestor hiene.
Nu te lasa păcălit: cum să recunoști și să respingi cântecul de sirenă al fraudelor cibernetice!
Până la urmă, simte-te îndreptățit să te păzești ca un castel fortificat. Verifică de două ori autoritatea care pare să-ți fi ieșit la numărul de telefon, și nu-ți arunca datele personale în vânt. Dacă te-au păcălit să crezi în basme și ți-au sustras aurele, răscoală-te cu furie și alertează autoritățile mizeriei: bănci, poliție și desigur, DNSC. Facerea de bine, în cazul acesta, constă în răspândirea avertizării – ca un Robin Hood digital ce-și protejează semenii de șarlatani.
Sursa: Antena3.ro